TP Immo

 Beleggingsvastgoed Duitsland


Home

Aanbod

Diensten

Contact

MailingInfo DuitslandFaq Duitsland

Financieren

Financieren in Duitsland kan uw rendement verbeteren; 1% tot 1,5 % rentevoordeel op jaarbasis, in vergelijking met Nederland is mogelijk.

Wanneer u een beleggingspand koopt in Duitsland doet de vraag zich voor of u beter in Nederland of beter in Duitsland kunt gaan financieren en hoeveel eigen kapitaal de banken als eis stellen om te willen financieren.

Uit ervaring weten wij dat beleggingsvastgoed het goedkoopste in Duitsland met Duitse banken gefinancierd kan worden. Tenzij het bv. Met veel eigen vermogen of met de overwaarde van in Nederland gelegen onroerend goed is, zijn er maar weinig Nederlandse banken die Duits vastgoed financieren. Men heeft er geen kennis van, kent de Duitse wetten en regelgeving niet, mag soms de grens niet over, kan de waarde niet inschatten etc, etc.

  1. Enkele hoofdregels
    1. De bank zoekt zijn zekerheden primair in het object en in de daaruit ontvangen huurstroom;
    2. De bank wil eenmalig inzage in inkomens- en vermogenspositie van de belegger;
    3. Vuistregel is dat bij woningen tot 80 % van de verkoopwaarde wordt gefinancierd;
    4. Aflossingsvrije hypotheken worden zelden gegeven, aflossing ligt op 1 tot 3% per jaar.

TP Immo kan u ook begeleiden, helpen en voorstellen bij onze bankrelaties.

Beheer

Het beheer (administratie, geldverkeer, huurcontracten, onderhoud, huurincasso, jaarafrekeningen per huurder, V.V.E. vergaderingen, opstellen en naleving van huisregels) wordt gedaan door de ‘Verwalter’. Ook voor de verhuur zorgt de ‘Verwalter’.

Bruto huurinkomsten noemt men ‘Warmmiete’ welke op een derdenrekening aan de ‘Verwalter’ wordt betaald. Alle servicekosten als gas, licht, water, afval- en rioolkosten, onroerende zaakbelasting, huismeesterkosten en onroerendgoed belastingen en nog veel meer wordt hierop betaald door de huurder. Netto huurinkomsten noemt men ‘Kaltmiete’ welke voor de eigenaar is en overgemaakt kan worden door de ‘Verwalter’.

De wetgeving is anders dan in Nederland en kan het beste worden overgelaten aan de ‘Verwalter’. In de praktijk krijgt men sporadisch een telefoontje over een onderhoudskwestie en de oplossing hiervan gebeurt via een klusjesman. Het beheer is dus eenvoudig uitbesteed en goed te doen vanuit Nederland.

 

TP Immo – e-mail: info@tpimmo.nl – telefoon +31(0)623032129 / +31(0)622925771